Stem op de Lingemeren, genomineerd voor Gelderse prijs ruimtelijke kwaliteit

Stemmen kan t/m 9 november

Het gebied de Lingemeren bij Echteld is één van de vijftien genomineerden voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018. Voor de publieksprijs kan iedereen tot en met 9 november stemmen via www.gelderland.nl/gprk. Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt door de provincie Gelderland aan opvallende en inspirerende ruimtelijke gebieden of projecten.

Landschap nieuwe stijl

Deze editie is het thema ‘Landschap nieuwe stijl’. Daarbij gaat het om landschappen die een opmerkelijke transformatie hebben ondergaan. De Lingemeren is door de Belangenvereniging Villapark Lingemeer en gebiedsontwikkelaar K3 ingezonden voor de prijs.

Lingemeren een juweel!

Wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe:  “Lingemeren is echt een juweel! En het mooie is, om dit juweel zit straks geen doosje oftewel een hek, maar het wordt bereikbaar voor iedereen. De natuurliefhebber en de wandelaar, de fietser en de watersporter. Je kunt er zelfs wonen. Als het je lukt om zoveel belangen in elkaar te vlechten, dan verdien je de hoofdprijs. Stemmen dus, op Lingemeren!”

Luchtfoto de Lingemeren bij Echteld

De Lingemeren bij Echteld vanuit de lucht

Van landbouw naar waterrijk natuur- en recreatiegebied

De Lingemeren was ooit voornamelijk landbouwgrond met een naastgelegen camping. Samen met overheden, (natuur)organisaties en de omgeving worden de Lingemeren ontwikkeld tot een gebied met grote recreatieve, landschappelijke en natuurlijke waarde. Water vormt de verbindende factor tussen deze elementen. Het gebied is een belevenis voor de omgeving met natuurgebieden, wandel- en fietspaden, watersportgelegenheden, een landgoed, wonen aan het water en duurzame energie-initiatieven.

Stem op de Lingemeren!

De Gelderse prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs van beide € 10.000. Deze prijzen worden bij winst aan het gebied besteed, in samenspraak met de omgeving. De juryprijs wordt uitgereikt door een jury onder leiding van Jan Terlouw. De publieksprijs wordt uitgereikt aan het gebied dat van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Mag de Lingemeren op uw steun rekenen? Stemmen op de Lingemeren kan (na registratie) via www.bitly.com/delingemeren. Op 22 november worden de winnaars van de publieksprijs en de juryprijs bekend gemaakt.