Opening Laanboom-fietsroute, ondertekening convenant en open dag ‘Kom op de kwekerij’

Zaterdag 22 september in Opheusden

Op zaterdag 22 september 2018 om 10.00 uur vindt de officiële opening van de ‘Laanboomroute Betuwe’ plaats tijdens de start van de open dag op de kwekerij. De wethouders Sietske Klein (Buren), Herma van Dijkhuizen (Neder-Betuwe) en Wijnte Hol (Overbetuwe) openen op ludieke wijze deze fietsroute. Ook wordt een intentieverklaring om te komen tot een convenant getekend door Kees van Rooijen namens Tree Centre Opheusden en wethouder Hans Keuken namens gemeente Neder-Betuwe. Plaats van handeling: B&P Handelskwekerijen, Rijnbandijk 131, Opheusden.

Boomkwekerij

Laanboomteelt Betuwe toonaangevend

De Betuwse laanboomtelers nemen nu al een belangrijke plaats in op de Europese markt en zij hebben de ambitie om het gebied uit te laten groeien tot hét toonaangevende laanboomcentrum in de wereld.

Fietsen langs de Betuwse kwekerijen

Wie de nieuwe laanboomroute fietst, maakt kennis met de bijzondere laanboomteelt. De fietsroute loopt langs laanboomteeltbedrijven en horecagelegenheden zodat fietsers kunnen genieten van het gevarieerde landschap, mooie natuur en cultuurhistorische parels. Het Betuwse landschap vormt het decor voor de laanbomen; de geteelde bomen in allerlei soorten en maten vormen een showtuin.

Vakmanschap

Een goede boom opkweken, van kleine spil tot grote boom, vraagt veel vakkennis en inzet. Bij het fietsen van de route en ook tijdens open dagen op de kwekerijen, komen recreanten meer te weten over het kweken van laanbomen.

Informatie over de route

De fietsroute heeft een totale lengte van 77 km, maar de route is ook op te delen in drie kortere lussen van respectievelijk 46 km (start bij fietsknooppunt 19 in Opheusden), 27 km (start bij fietsknooppunt 19 in Opheusden) en 28 km (start bij fietsknooppunt 93 in Kesteren). Start- en eindpunt van de route is bij ’t Veerhuis in Opheusden, niet ver van de locatie waar zaterdag de openingshandeling van de fietsroute plaatsvindt.

Kom op de Kwekerij

Ontdek de diversiteit binnen de boomkwekerij op zaterdag 22 september van 10.00 – 16.00 uur tijdens de open dag bij:

  • B&P Handelskwekerijen, Rijnbandijk 131, Opheusden
  • Batouwe Boomkwekerijen B.V., Engelandstraat 1B, Dodewaard
  • Combinatie Mauritz, Lakemondsestraat 2 A, Opheusden

Logo Kom op de Kwekerij

Meer informatie

Over Laanboomroute en open dag:

Marion Hendriks, e. mhendriks@nederbetuwe.nl of t. 06 - 51082886

www.gelderseroutes.nl/nl-nl/rd/laanboomroute-betuwe

www.komopdekwekerij.nu