Nieuwe brochure van de EHBO-verenigingen Neder-Betuwe

verspreiding huis aan huis in de gemeente

Het eerste exemplaar van de gloednieuwe EHBO-brochure voor de inwoners van Neder-Betuwe is op 17 september aangeboden aan burgemeester Jan Kottelenberg. De EHBO-leden verspreiden vervolgens zelf de brochure huis aan huis in de dorpen.

Nieuwe brochure wordt aangeboden aan de burgemeester door  vertegenwoordigers van de vier EHBO-verenigingen in Neder-Betuwe

Overhandiging eerste exemplaar van de nieuwe brochure. Vanaf links: burgemeester Jan Kottelenberg, Esther Roelofs (EHBO Opheusden), Henk Klop (EHBO Dodewaard), Janny Heijstee (EHBO Kesteren) en Gerrit van Kuik (EHBO Echteld).

‘In iedereen schuilt een EHBO’er’ is de titel op het schutblad. Velen zijn het al, anderen worden uitgenodigd om Eerste Hulp Bij Ongelukken te leren. Want het is belangrijk. Om te weten wat je moet doen bij een ongeval of bij onwel worden. Buitenshuis, maar vooral  ook binnenshuis waar doorgaans de meeste ongevallen plaatsvinden.

‘Eerste hulp kan je leren’

Burgemeester Jan Kottelenberg benadrukt dat EHBO vanzelfsprekend lijkt doordat deze landelijke vereniging al 125 jaar bestaat en altijd en overal klaar staat. “Bijzonder maar niet vanzelfsprekend. Het is dankzij het enthousiasme van trouwe leden. Ik hoop dan ook dat veel mensen dit belangrijke werk steunen en ook willen leren. Want, zoals in de brochure staat: ‘Het kan iedereen overkomen dat je hulp nodig hebt’.”

Sponsors

Janny Heijstee, voorzitter van EHBO-afdeling Kesteren: “Wij zijn enorm trots op de nieuwe brochure met een oplage van 7500 die mogelijk werd dankzij zoveel enthousiaste sponsors. Wij hopen dat onze verenigingen nog meer leden en leerlingen kunnen verwelkomen. Met het doel: in staat zijn om mensen te helpen als het nodig is.”

Meld je nu aan

Meld je aan voor de cursus – en maak kans op een EHBO-kit - zodat je eerste hulp kunt verlenen bij ongelukken. Dit zijn de contactgegevens:

www.ehbo-dodewaard.nl

www.ehbo.verenigingen-ijzendoorn.nl