Kom in actie tegen laaggeletterdheid

Week van de Alfabetisering: 3 - 9 september

Sommige inwoners lopen weleens tegen computer-, lees- of schrijfproblemen aan. Bijvoorbeeld bij het lezen van een bijsluiter,  bij het voorlezen voor je kind of bij het schrijven van een sollicitatiebrief.

Wethouder Herma van Dijkhuizen en een aantal kinderen met de poster om iets te doen aan laaggeletterdheid

Wethouder Herma van Dijkhuizen: "Lezen en schrijven zijn vaardigheden die je nodig hebt om je te kunnen redden in het leven. Ook in Neder-Betuwe heeft 11 tot 13% van onze inwoners hier moeite mee. Voor hen is het lastig om ‘mee te doen’. Daar moet verandering in komen. Wilt u meehelpen?"

Kent u misschien iemand die het lastig vindt om met een computer om te gaan, te lezen of te schrijven? Lees dan hieronder over de mogelijkheden in Neder-Betuwe die kunnen helpen.

U kunt aan meerdere activiteiten in Neder-Betuwe het hele jaar meedoen. Ook mensen die beter Nederlands willen leren spreken kunnen in Neder-Betuwe geholpen worden.

Doet u ook mee? Welkom bij activiteiten lezen, schrijven, met de computer omgaan in Neder-Betuwe.

Taalambassadeur

De reactie van José Brunselaar, onze taalambassadeur en voormalig cursist Leerpunt:

José Brunselaar

“Ik kan het nu zelf. Ik was er zo aan toe om dingen zelf te kunnen! Ik krijg elke week een uur computerles en een uur taalles. Ik kan al veel beter lezen en internet gebruiken. En ik hoef minder vaak andere mensen lastig te vallen. Laatst heb ik zelf huursubsidie aangevraagd. Ik ben trots op mezelf: ik kan dit dus!”

Lees ook:

Taalvrijwilligers gezocht

Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom naar het Praathuis

Beginner op de computer? Leren computeren? Kom naar de cursus Klik en Tik

Hoe werkt DigiD? Leer het met de cursus DigiSterker

Oefenen met lezen en schrijven: welkom bij het Leerpunt

 

Kijk voor meer informatie over de landelijke campagne Week van de Alfabetisering van 3 - 9 september op www.weekvandealfabetisering.nl