Sport & Alcohol, informatieavond op 13 september

Voor besturen en (bar)vrijwilligers van sportverenigingen


FrisValley en NOC*NSF organiseren een informatieavond op donderdag 13 september in Veenendaal voor besturen en (bar)vrijwilligers van sportverenigingen over ‘sport en alcohol’.

 

Wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe

Wethouder Herma van DIjkhuizen van Neder-Betuwe: “Veel sportverenigingen in Neder-Betuwe maken al werk van het alcoholmatigingsbeleid, maar hebben ook vragen over hoe je dat op een effectieve manier kunt doen. Tijdens deze gratis bijeenkomst kunnen verenigingen hun ervaringen delen en inspiratie opdoen. NOC*NSF en FrisValley begeleiden dit.”

Kinderarts Nico van der Lely vertelt

Tijdens de avond vertelt dr. Nico van der Lely over zijn ervaringen op de alcoholpoli in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Nico van der Lely, kinderarts en oprichter van alcoholpoli’s in Nederland, en hoofdspreker tijdens de informatiebijeenkomst van NOC*NSF op 13 september 2018 bij SKF in Veenendaal: “Ik zie in mijn praktijk iedere dag de grote gevolgen van overmatig alcoholgebruik onder jongeren. Kinderen die blijvend schade overhouden aan overmatig alcoholgebruik en hierdoor bijvoorbeeld een schoolniveau zakken. Veel mensen, en jongeren in het bijzonder, zijn zich in het geheel niet bewust van deze gevolgen en daarom organiseren we deze bijeenkomsten bij sportverenigingen. Lees meer op www.frisvalley.nl.

Naleven alcoholregels in sportkantine is een uitdaging

Onderzoek toont aan dat het naleven van alcoholregels in sportkantines een uitdaging is als het erg druk is.

Succesvolle voorbeelden delen

Op 13 september is er gelegenheid om succesvolle voorbeelden te delen en met elkaar van gedachten te wisselen hoe je overmatig alcoholgebruik in en om de sportkantine kunt terugdringen. Tijdens de bijeenkomst krijgen sportverenigingen onder andere tips om de leeftijdsgrenzen bij het schenken van alcohol te handhaven. Er zijn instructievideo’s, waarin acteurs lastige situaties aan de kantinebar naspelen en er worden handige tips gegeven om op een juiste manier te vragen naar een legitimatiebewijs en ‘nee’ te verkopen.

Belangstelling? Geef u op

Heeft u belangstelling voor deze informatiebijeenkomst? Geef dan uw aanwezigheid (en het aantal personen dat namens uw vereniging komt) door aan de heer L.W.H. (Bertil) Rebel, projectleider en communicatieadviseur van FrisValley, via bertilrebel@frisvalley.nl. Of meld u handig aan via deze link: https://www.academievoorsportkader.nl/bijeenkomsten/academie-voor-sportkader/generieke-leertrajecten/va-frisvalley-13-09-2018

Over FrisValley

FrisValley is een regionaal alcoholmatigingsproject. Onder het motto ‘Nog geen 18? Dan geen alcohol!’ wijst FrisValley op de gevaren van te vroeg, te vaak en te veel alcohol.