Groen buurtidee in Opheusden Het Dijkershoekje

Geopend op Burendag

Burendag 2018 op zaterdag 22 september was aan de Meester K.M. van Dijkstraat in Opheusden speciaal. Want ‘Het Dijkershoekje’ – een groen idee van de buurt - werd feestelijk geopend.  

Groene ideeënstorm

In het voorjaar van 2016 organiseerde gemeente Neder Betuwe een ‘groene ideeënstorm’. Die avond werd bezocht  door een aantal bewoners van de Meester K.M. van Dijkstraat in Opheusden, die de kale strook achter hun nieuwe wijk graag wat wilden opfleuren. Zij dienden hiervoor een plan in dat in fases werd uitgevoerd en inmiddels grotendeels is gerealiseerd.

Het Dijkershoekje

Het Dijkershoekje

Met een vlonder aan de slootkant en een paar bankjes is het nu een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt waar tijdens de mooie zomerdagen al volop gebruik van is gemaakt. Op initiatief van enkele bewoners werd besloten om  de ontmoetingsplek feestelijk in gebruik te nemen op burendag.  Wethouder Nees van Wolfswinkel  deed dit door, samen met mevrouw E. de Wit, de naam te onthullen. In de tent werd de onthulling gevierd met een hapje en drankje. De bewoners zetten daarna Burendag voort met diverse Oud-Hollandse spelen en een door meerdere buren bereid heerlijk warm en koud buffet.

Onthullen van de naam Het Dijkershoekje