Eerst paal bedrijf Van Tuijl BV in Opheusden

op het Agro Business Centre

Op 13 september sloeg projectwethouder Agro Business Centre Hans Keuken samen met Gijsbert van Tuijl, directeur van Van Tuijl Haaften BV, toeleverancier voor de boomteelt, symbolisch de eerste paal in de grond voor de nieuwe vestiging van Van Tuijl BV, locatie Agro Business Centre (ABC) in Opheusden.

Wethouder Keuken: “Met de vestiging van het mooie bedrijf Van Tuijl BV krijgt het Agro Business Centre steeds meer vorm. De komst van Van Tuijl is een aanwinst voor de laanboomsector. Het ABC ontwikkelt zich gestaag tot een uniek bedrijfsterrein met een concentratie van ‘groene‘ bedrijven: boomkwekers en gerelateerde organisaties. Inmiddels zijn er vier locaties ontwikkeld op het ABC.“

Bij het heien: vanaf links: wethouder Hans Keuken van Neder-Betuwe, René van Amersfoort van aannemer J.G. Timmer Bouwbedrijf en Gijsbert van Tuijl, directeur van Van Tuijl BV

De symbolische eerste paal. Vanaf links: wethouder Hans Keuken van Neder-Betuwe, uitvoerder René van Amersfoort van aannemer J.G. Timmer Bouwbedrijf en Gijsbert van Tuijl, directeur van Van Tuijl BV.

Twee fasen

Na enkele maanden van voorbereiding is aannemer J.G. Timmer Bouwbedrijf gestart met de bouw van Van Tuijl BV. Er komt een bedrijfspand voor opslag, productie en ontwikkeling en er komen kantoor- en vergaderruimten. Het is een uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten van Van Tuijl BV, locatie Haaften.

De bedrijfsuitbreiding aan de Pijenkampseveldweg vindt in twee fasen plaats: op het eerste perceel van 8.400 m2 is nu met de bouw gestart. Het tweede perceel van ruim 10.500 m2 wordt uiterlijk medio 2019 geleverd en vervolgens ook bebouwd. Verwacht wordt dat de bouw van het nieuwe bedrijfspand in het 1e kwartaal van 2019 klaar is.

Heistelling op bouwplaats Van Tuijl BV op Agro Business Centre in Opheusden

Heistelling op bouwplaats Van Tuijl BV op Agro Business Centre in Opheusden

Groene ondernemingen

Het ABC is een nieuw duurzaam bedrijvenpark van circa 35 hectare (groen, gebouwen, water, wegen) in het zuidelijke deel van Opheusden ten westen van de Dodewaardsestraat en ligt tussen de afrit A15 Dodewaard/Opheusden en treinstation Opheusden. Het Agro Business Centre wordt een bedrijvenpark voor ‘groene’ ondernemingen die aan de laanboomteelt zijn gerelateerd. Op het terrein komt ook een ‘Laanboomgebouw’ voor fysieke maar vooral ook virtuele handel, een representatieve ontvangstruimte, een showtuin en een plek voor scholing en innovatie. Zo wordt het hele cluster van boomkwekers en gerelateerde bedrijven en organisaties versterkt.

Het ABC is met het openbaar vervoer en met eigen vervoer uitstekend bereikbaar.

Meer informatie

Wie meer wil weten over het Agro Business Centre kan contact opnemen met gemeente Neder-Betuwe, Barry Dijkerman. Tel. 14 0488 of info@nederbeutw.nl