Een persoonlijke ansichtkaart van de burgemeester voor u

Denk en doe mee! Voor de toekomst van uw eigen gemeente.

‘Wat voor een gemeente we willen zijn’ is niet iets wat alleen de gemeente Neder-Betuwe kan én wil bepalen. Dat willen we samen met u in beeld brengen. Uw mening over en uw advies voor de toekomst van Neder-Betuwe zijn belangrijk bij het opstellen van een omgevingsvisie.

Om u te helpen bij het geven van uw mening over de toekomst van Neder-Betuwe, ontvangt u midden september van burgemeester Kottelenberg een persoonlijke ansichtkaart in uw brievenbus met ‘Groeten uit…’.

Per dorp een ansichtkaart met twee vragen

Per dorp in Neder-Betuwe wordt binnenkort een ansichtkaart waarop een of meerdere foto’s staan, naar alle woonadressen gestuurd. Met aan de achterzijde aan u het verzoek om ons te antwoorden op een paar vragen. Op deze manier krijgen we meer inzicht in het eigen karakter, de identiteit, van de verschillende dorpen en mogelijke specifieke vragen of verbeteringen.

Dit zijn de twee vragen aan u:

1. Wat vindt u van grote waarde in de leefomgeving* van uw dorp/buitengebied?
  2. Welke actie is nodig om de kwaliteit van de leefomgeving verder te versterken?

* De leefomgeving kan zijn: uw straat, de buurt, het dorp, het buitengebied of de gehele gemeente.

Schrijf uw antwoorden op de ansichtkaart en stuur deze (kosteloos) vóór 14 oktober 2018 terug naar de burgemeester.

Voorzijde ansichtkaart Echteld

Achterzijde ansichtkaart Echteld

Een ansichtkaart huis aan huis voor elk dorp. Hierboven 'Groeten uit Echteld'.

Antwoord kan ook via mail of website

Het is natuurlijk ook mogelijk om de antwoorden op de vragen via onze website www.nederbetuwe.nl/omgevingsvisie in te vullen (de website wordt deze week gelanceerd) of te mailen naar: omgevingsvisie@nederbetuwe.nl. Voor overige vragen over de omgevingsvisie of de kaartenactie kunt u dit e-mailadres ook gebruiken.

Pluspunten en aandachtspunten per dorp

Dankzij alle reacties hebben wij straks een overzicht van pluspunten en aandachtspunten per dorp in Neder-Betuwe. Aan de hand van de resultaten gaan we in het najaar graag met u in gesprek over de belangrijkste waarden per dorp en mogelijke acties. Hierover ontvangt u later informatie.

De gemeente Neder-Betuwe is  benieuwd naar de antwoorden op de vragen en hoopt op vele reacties!

Burgemeester Kottelenberg van Neder-Betuwe op boerderijbezoek in gesprek met een ondernemer

Burgemeester Jan Kottelenberg: “Ik zie de Omgevingsvisie en de Omgevingswet als duidelijke signalen dat we ons bewuster moeten zijn dat we in een verandering van tijdperken zitten. We zoeken al langer de samenwerking met inwoners, organisaties en bedrijven. De Omgevingsvisie Neder-Betuwe speelt hier op in. Ik juich ruimte voor initiatieven van u toe.”