Vooruit, nóg een verhaaltje

De burgemeester komt voorlezen op de Hervormde School in Opheusden.

Oktober: kinderboekenmaand en voorlezen hoort daar natuurlijk bij. Voor de leerlingen van groep 1/0 van De Hervormde School in Opheusden was het een verrassing wie dat zou komen doen. “Iemand die graag fietst en die vaak een ketting om heeft.” De kinderen dachten: opa misschien, want die fietst veel. Of oma, want die heeft een mooie ketting. Of… de echte burgemeester misschien? Wat een verrassing toen de deur open ging en hij inderdaad binnen kwam met het prentenboek ‘Rikki en zijn vriendjes’.

Burgemeester leest voor

Aan het einde van het boek vroeg de burgemeester of de leerlingen ook goede vriendjes waren, dit werd met een luid ja-geroep beantwoord. Volgens de leerlingen kan de burgemeester goed voorlezen en mag hij gerust nog een keertje terug komen. Eén jongen verzuchtte toen de burgemeester weg was: ‘Die ketting wil ik later ook wel!’

Het thema van de Christelijke Kinderboekenmaand 2018 is ‘Door dik en dun – Vriendschap vieren’.