“Mijn moeder komt vanmiddag ook naar de speeltuin!”

Tijdens de jaarlijkse Week van de Opvoeding vorige week bruiste het in Neder-Betuwe van de activiteiten.

Week van de Opvoeding

Er waren workshops, lezingen en in Opheusden organiseerde het preventieteam ‘Neder-Betuwe Bloeit!’ een spelmiddag voor ouders en kinderen.

In de speeltuin aan de Fazantstraat stond woensdagmiddag een groep nieuwsgierige kinderen te wachten tot wethouder Herma van Dijkhuizen om twee uur iedereen welkom heette. Ze stimuleerde de aanwezige ouders om kennis te maken met elkaar. De wethouder benadrukte “Gemeente Neder-Betuwe vindt het erg belangrijk dat  kinderen gezond kunnen opgroeien. Betrokken volwassenen, gezond eten en lekker buiten spelen horen daarbij.”

Week van de Opvoeding

Opvoeden is samenspel

Velen werkten daar die middag aan mee. Albert Heijn leverde fruit, zodat kinderen een mooie gezonde traktatie konden maken; omwonenden verzorgden het drinken en assisteerden bij de activiteiten. Heel passend bij het thema van deze week ’Opvoeden is samenspel’.

Week van de Opvoeding

Na de opening kon oud en jong meedoen aan een tikspel onder leiding van de buurtsportcoaches. Zij begeleidden ook de andere sportieve activiteiten. Daarnaast konden kinderen om de beurt een gezonde traktatie maken en zich uitleven op het springkussen. Zo'n 100 kinderen genoten zichtbaar en merkbaar op deze stralende middag. Spontaan vroegen ze zich af of dit allemaal gratis was. En enthousiast kwamen ze vertellen: ‘Mijn moeder komt vanmiddag ook naar de speeltuin.’

Toen de activiteit om vier uur werd afgesloten, was de rij bij het springkussen nog steeds lang en reageerden kinderen teleurgesteld dat ook een potje voetbal of trefbal moest stoppen. Sommigen namen afscheid van de organisatoren met de wens 'Ik hoop dat het volgend jaar weer is'. Anderen bleven nog even spelen op de speeltoestellen, terwijl ouders de handen uit de mouwen staken bij het opruimen. Ook dat was samenspel!

Natuurlijk is de speeltuin met zijn vaste attributen altijd open!

Week van de Opvoeding