Klompenpad Dodewaard, bijeenkomst op 2 oktober

20.00 uur in het Nannenberghuis, Matensestraat 22a

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Dodewaard? Kom dan naar de startavond op dinsdag 2 oktober om 20.00 uur in het Nannenberghuis, Matensestraat 22a, Dodewaard. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 uur.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland en gemeente Neder-Betuwe willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren, die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De avond begint om 20.00 uur in het Nannenberghuis, Matensestraat 22A in Dodewaard.

Logo Klompenpad

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 110 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans voor de lokale economie.

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Iedereen krijgt de kans om zijn kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunt u aangeven welke plekjes de moeite waard zijn om te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. Op de startavond kunt u zich ook aanmelden voor de werkgroep, bestaande uit bewoners en vertegenwoordigers van SLG. De werkgroep gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk door gemeente Neder-Betuwe en provincie Gelderland.

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Christien van der Zwart van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026-3537444/ 06-15670475.