Info-bus Avri ‘Afval scheiden, heel gewoon’ op Jaarmarkt in Opheusden

Avri en gemeente Neder-Betuwe staan op de jaarmarkt in Opheusden op woensdag 24 oktober en donderdag 25 oktober. De locatie is de Dorpsstraat.

In deze speciale bus kunnen inwoners terecht met vragen over hoe zij hun afval het beste kunnen scheiden. De informatiebus van Avri komt binnenkort ook in de andere dorpen te staan.

Avri-bus

Naar 75 kg restafval per persoon per jaar

Vanaf 2019 moeten de inwoners van Neder-Betuwe hun restafval zelf wegbrengen naar een ondergrondse container. Als inwoners hun afval beter scheiden kan soms de helft minder restafval overblijven, zo blijkt bij andere gemeenten die al op deze manier werken. Het doel in Rivierenland is om van 121 naar 75 kg restafval per persoon per jaar te gaan.

Opvallend appelgroen

De AVRI-bus is appelgroen en een klassieke Amerikaanse schoolbus. Omgebouwd tot een mobiel informatiecentrum. Hij valt goed op. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om een kijkje in de bus te nemen voor de mogelijkheden om afval beter te scheiden in grondstoffen. Er staat een team klaar om vragen te beantwoorden.

Afvalquiz

Heel handig is ook de afvalquiz die te vinden is op de website www.afvalscheidenheelgewoon.nl.

Meer informatie

Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om naar de bus te komen, vinden meer informatie over afval scheiden op de website www.afvalscheidenheelgewoon.nl.

Alleen huishoudens in het buitengebied kunnen ervoor kiezen om hun restafvalcontainer te houden. Avri blijft de gescheiden grondstoffen zoals groente- fruit- en tuinafval, plastic en drinkpakken en papier aan huis ophalen.