FreshAirWalk, verwennerij voor je longen

Opsteker voor wie wil stoppen met roken in oktober

Het is Stoptober, de maand waarin veel rokers proberen te stoppen met roken. Afgelopen zaterdag was er een mooi duwtje in de rug: de FreshAir wandeltocht voor rokers en niet-rokers. Om elkaar te stimuleren om vaker te bewegen en in de natuur de frisse lucht door je longen te laten stromen.

FreshAirWalk

Wethouder Daan Russcher van de gemeente Buren gaf ’s morgens het startsein voor de tocht die  door de prachtige Betuwe ging met onder meer de Rijndijk, de Marspolder en dat onder een stralende zon. Doke Verstegen van de GGD had tijdens de pitchstop appels en liet de tien positieve effecten van niet-roken benoemen en het belang daarvan. In onze regiowordt helaas nog stevig gerookt. Wethouder Herma van Dijkhuizen liet in het slotwoord weten enorm blij te zijn met deze actie die op zo’n plezierige en ontspannen manier voor een rookvrije omgeving pleit. Healthclub Juliën en Christiaan de Jongh namens de gemeente Buren brachten ten slotte de anti- rookprogramma`s onder de aandacht. Een goede start richting een duurzame gezonde leefstijl.

Stoptober

En nu is het Stoptober waarin het echte werk moet beginnen: stoppen met roken. De aftrap is geweest. Met dank aan Healthclub Juliën, GGD Gelderland-Zuid, Welzijn Rivierstroom, Mozaïek, Prima voor Elkaar, Gruun en de gemeenten Buren en Neder Betuwe.

Stoptobermensen: succes en houd vol!