Dieren, de rode boemel, de Dorpsstraat, bloemen: expositie kunstclub ‘Artistique’ in gemeentehuis Opheusden

De komende maanden te zien

Expositie 'Artistique'
Tijdens de opening van de tentoonstelling in het gemeentehuis van Neder-Betuwe op 4 oktober

Kunstwerken van schilderclub ‘Artistique’ van Huis van Opheusden zijn de komende maanden te zien in de hal van het gemeentehuis van Opheusden aan de Burgemeester Lodderstraat 20. Op donderdag 4 oktober opende burgemeester Kottelenberg in het bijzijn van de leden deze expositie. Hij gaf aan dat de hal ineens goed is opgevrolijkt.

Expositie 'Artistique'
Foto's door 3JetFotografie Ochten

In het Huis van Opheusden is ‘Artistique’ ontstaan: een club van enthousiaste gevorderde en beginnende amateurschilders die elkaar motiveren bij het maken van zowel kleine als grote schilderstukken. Elke woensdagmorgen zijn zij bij bijeen in De Snellenburg onder leiding van Cees Smit. Cees leerde schilderen tijdens zijn verblijf in een revalidatiecentrum. Hij werd daarbij enorm gemotiveerd om ook anderen te leren omgaan met doek, verf en penselen. En zo is ‘Artistique’ ontstaan. Een van de leden, Wilma van Deinsen-Schaap, vroeg op een dag of er in de hal van het gemeentehuis misschien een expositie mogelijk was. Die staat nu als een ‘huis’ net zoals het Huis van Opheusden met al z’n activiteiten.

Welkom tijdens de openingstijden van het gemeentehuis om de expositie te zien.

Meer informatie over ‘Artistique’ in het Huis van Opheusden: Cees Smit, tel. 06 – 33 97 72 91.