De beste van 225! Proficiat brandweer Dodewaard

Burgemeester Kottelenberg ontvangt de Dodewaardse brandweer in het gemeentehuis voor een bijeenkomst.

Volgende week ontvangt burgemeester Kottelenberg de Dodewaardse brandweer in het gemeentehuis voor een bijeenkomst. Want zij zijn eind september eerste geworden in de landelijke finale van brandweerwedstrijden met de vaardigheidstoetsen. Dat is fantastisch. Van de maar liefst 225 ploegen streden uiteindelijk negen korpsen uit het hele land in Harderwijk tegen elkaar. Met Dodewaard als de absolute nummer 1!

Scenario

Bij deze finalewedstrijd in de klasse Tankautospuit Hoge Druk (TS-HD) moest een fictieve brand bestreden worden in een schoolgebouw waar een klasseavond werd voorbereid. De zeskoppige ploeg, onder leiding van bevelvoerder Gerold Spronk, moest twee vermiste slachtoffers redden en twee vuurhaarden bestrijden in de serverruimte en de liftmachineruimte van de school. In slechts 35 minuten wisten de ploegleden deze zware klus te klaren.

Bevorderen vakbekwaamheid Brandweer

Het doel van deze vaardigheidstoetsen is het bevorderen van de vakbekwaamheid van de brandweermensen. Bij de vaardigheidstoetsen wordt een incident zo echt mogelijk gesimuleerd. Daarbij speelt elke ploeg exact hetzelfde scenario. De ploegen worden beoordeeld op tijd en hoe goed en hoe veilig men werkt. Aan de finalewedstrijd namen de volgende korpsen - op volgorde van de ranglijst – deel: Dodewaard (1e), Blaricum, Defensie ASK, Elspeet, Huizen, Stadskanaal, Oeffelt, Oud-Beijerland, Asperen.