Crowdfunding Zonnepark Avri Solar wegens succes verlengd voor inwoners regio

Persbericht Avri 10 oktober 2018

Onder de inwoners van de 10 Avri-gemeenten is veel animo om via crowdfunding te investeren in het zonnepark van Avri Solar. Binnen een maand werd het streefbedrag van 4,5 ton voor de 1e fase bijeengebracht. "Ik investeer graag in groene stroom. Het is in de regio, dus ik heb binding met het project én de locatie." geeft een van de investeerders aan. Vanwege het succes verlengt Avri Solar de termijn waarbij inwoners met voorrang kunnen investeren tot 4 november.

Duurzame bestemming

Door de voormalige afvalberg in Geldermalsen te transformeren in een zonnepark, zorgt Avri Solar in Rivierenland voor een duurzame impuls op het gebied van groene energie. Daarnaast vindt Avri Solar het belangrijk om inwoners de kans te geven om via crowdfunding op een laagdrempelige manier te investeren in duurzaamheid en mee te profiteren van het rendement van het zonnepark.

Investeren al vanaf €250

Investeren kan al vanaf 1 zonnepaneel ofwel € 250. Maximaal kan men investeren in 16 zonnepanelen. Afhankelijk van de looptijd, is het rendement voor de investeerder 4, 4½ of 5½%. De kortste looptijd, van 5 jaar, is inmiddels vol. Voor geïnteresseerden in de langere looptijden van 10 en 15 jaar, is op dit moment nog voldoende ruimte. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Greencrowd https://greencrowd.nl.

Wachtlijst   

Avri Solar wil voor 5 november € 990.000 ophalen via crowdfunding. Als dit bedrag dan nog niet is bereikt kunnen ook inwoners van buiten de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel investeren. Iedere deelnemer die voor 4 november investeert, maar niet in de betreffende gemeenten woont, komt op de wachtlijst.

Stichting Greencrowd

Stichting Greencrowd verzorgt de crowdfunding voor Avri Solar. Het zonnepark was al voor 100% gefinancierd. Het bedrag dat met crowdfunding wordt opgehaald, wordt gebruikt om de lening voor het zonnepark van het Innovatie- en Energiefonds Gelderland af te lossen. Avri Solar is een zelfstandige bv. Voor de bouw van het zonnepark zijn geen financiële middelen uit Avri gebruikt.