Bladkorven

Woont u ook zo graag in een groene omgeving, met veel bomen in uw buurt? Dit jaar vallen de bladeren eerder van de bomen vanwege de warme en droge zomer. Het gevallen blad kan uw tuin in waaien of overlast zoals gladheid en verstopte putten veroorzaken. Daar willen u en wij natuurlijk zo snel mogelijk van af. Daarom zet Avri bladkorven neer. Het bladafval kunt u daar makkelijk in kwijt. Helpt u mee om uw buurt zoveel mogelijk bladvrij te houden deze herfst?

Heeft u vragen over een bladkorf in uw wijk? Kijk of u het antwoord op uw vraag hieronder kunt vinden. Staat het antwoord hier niet bij, neem dan contact met Avri op en vermeld bij uw vraag waar de bladkorf bij u in de buurt staat.

Wekelijks geleegd

Avri plaatst bladkorven in week 41 omdat de bladeren door de warme en droge zomer eerder van de boom vallen. Vanaf maandag 15 oktober leegt Avri de bladkorven wekelijks. Meestal is dit op een vaste dag. Eind december haalt Avri de bladkorven weer weg. Avri houdt rekening met de situatie in uw buurt en plaatst de bladkorven op veilige plekken waar ze zo weinig mogelijk overlast veroorzaken. Bewoners moeten de korf veilig kunnen gebruiken en Avri moet de korf veilig kunnen legen. De bladkorf plaatst Avri zo dat het verkeer er geen last van heeft.

Wat mag er in?

In de bladkorf mag bladafval van bomen die in de openbare ruimte staan. Dit bladafval ligt vaak op straat of waait bij inwoners de tuin in. Ander groente-, fruit en tuinafval (gft) mag niet in de bladkorf. Dit hoort in uw gft-container. Is de bladkorf vol? Leg het blad dan niet naast de korf, maar wacht tot deze geleegd is.

Herfstbladeren

Hier staan ze

  • Dodewaard: Wilhelminalaan thv de basisschool, Willem de Zwijgerlaan nr 7, Westerengstraat nr 70 en nr 83, Lindenlaan  nr 34, Frederik Henderiklaan naast nr 20, Eindakkers
  • Ochten: Liniestraat thv de oude begraafplaats, Hoeflaan naast speeltuin, Molendam naast monument, Waalkant
  • Kesteren: Groenendaal, Stationstraat thv het Anker, Joachim van Hoemenstraat thv het voetbalveld, Van Ostadestraat
  • Opheusden: Fazantstraat thv de Biezenwei, Jabok naast de oude begraafplaats
  • IJzendoorn: Dorpstraat thv de NH kerk, Zeemanstraat
  • Echteld: Achterstraat  thv de basisschool

Bladkorf weg?

Dan heeft er waarschijnlijk meerdere keren afval ingezeten dat er niet in hoort. De eerste keer plaatst Avri een waarschuwingssticker op de korf. Als het nog een keer gebeurt, halen medewerkers van Avri de korf op en komt er geen korf meer op deze locatie. Ook bij vernieling of vermissing zet Avri geen andere bladkorf terug.

Wilt u een bladkorf aanvragen?

Wilt u een bladkorf aanvragen? Geef dit dan aan Avri door. Uw aanvraag komt op de wachtlijst. Als er een bladkorf vrijkomt, dan hebben locaties op de wachtlijst voorrang.