Al gestemd op de Lingemeren?

iedereen kan tot en met 9 november stemmen

Het gebied de Lingemeren bij Echteld is één van de vijftien genomineerden voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018. Voor de publieksprijs kan iedereen tot en met 9 november stemmen via www.gelderland.nl/gprk.

Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt door de provincie Gelderland aan opvallende en inspirerende ruimtelijke gebieden of projecten. Deze editie is het thema ‘Landschap nieuwe stijl’. Daarbij gaat het om landschappen die een opmerkelijke transformatie hebben ondergaan. De Lingemeren is door de Belangenvereniging Villapark Lingemeer en gebiedsontwikkelaar K3 ingezonden voor de prijs.

Van landbouw naar waterrijk natuur- en recreatiegebied

De Lingemeren was ooit voornamelijk landbouwgrond met een naastgelegen camping. Samen met overheden, (natuur)organisaties en de omgeving worden de Lingemeren ontwikkeld tot een gebied met grote recreatieve, landschappelijke en natuurlijke waarde. Water vormt de verbindende factor tussen deze elementen. Het gebied is een belevenis voor de omgeving met natuurgebieden, wandel- en fietspaden, watersportgelegenheden, een landgoed, wonen aan het water en duurzame energie-initiatieven.

Stem op de Lingemeren!

De Gelderse prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs van beide € 10.000. Deze prijzen worden bij winst aan het gebied besteed, in samenspraak met de omgeving. De juryprijs wordt uitgereikt door een jury onder leiding van Jan Terlouw. De publieksprijs wordt uitgereikt aan het gebied dat van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Mag de Lingemeren op uw steun rekenen? Stemmen op de Lingemeren kan (na registratie) via www.bitly.com/delingemeren. Op 22 november worden de winnaars van de publieksprijs en de juryprijs bekend gemaakt.