Succesprogramma ‘(ge)Zin in Fit’ van start in Neder-Betuwe en Buren

Fit op een leuke en speelse manier.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar met overgewicht die onder deskundige begeleiding werken aan een afwisselend beweegprogramma en met tips over voeding: onder de naam ‘(ge)Zin in Fit bleek dit in de afgelopen jaren een succesformule. Daarom starten nieuwe groepen begin 2019 in de gemeente Neder-Betuwe en voor het eerst is er ook gelegenheid in de gemeente Buren. De ouders van de deelnemers worden er intensief bij betrokken.

Een gezonde leefstijl ontwikkel je op jonge leeftijd; dit voorkomt gezondheidsproblemen op later leeftijd. In 2015 ontwikkelden diëtisten Andrea Gnoth en Wilma Hooft van Diëtistenpraktijk Eetstijl en Buurtsportcoach Joris Maier in opdracht van gemeente Neder-Betuwe voor kinderen en hun ouders het programma ‘(ge)Zin in Fit’. Een programma dat werkt.

Fit op een leuke en speelse manier

Nieuwe groepen starten in Ochten en Dodewaard en voor het eerst ook in Lienden en Beusichem. Wethouder Herma van Dijkhuizen: “Het mooie van dit programma is dat het op zo’n plezierige manier gebeurt: fit worden en blijven en tegelijk ontspanning. Ik beveel het van harte aan.”