Laat de zon ook deze winter volop schijnen! Verras een mantelzorger!

Doe mee en vul de ‘Vandaag zet ik jou in het zonnetje!’ kaart in en geef die aan een mantelzorger. Op diverse openbare locaties in de gemeente Buren en Neder-Betuwe kunt u deze kaarten vinden.

U kent vast wel iemand in uw omgeving die zich met hart en ziel inzet voor een familielid of buur die het zonder hulp niet redt. Of het nu om oma gaat, iemand met een chronische ziekte of iemand die bijvoorbeeld slecht ter been is. Mantelzorgers staan, zoals we ze noemen, vanzelfsprekend klaar voor een ander.

Met de briefkaartenactie ’Vandaag zet ik jou in het zonnetje’ wil Welzijn Rivierstroom mensen, die mantelzorgers in hun omgeving kennen, laten waarderen met een compliment. Het mooiste wat u een mantelzorger kunt geven, is een beetje van uw tijd. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig gesprek, een kop koffie, of gewoon een compliment of bosje bloemen. Door dat te doen, laat u zien dat u hen waardeert en oog hebt voor wat zij doen.

Kaart voor mantelzorger

Op de ’briefkaart’ staan verschillende mogelijkheden waaraan deelnemers aan deze actie kunnen denken. Denk hierbij aan kleine klussen in en om het huis, het gras maaien, een etentje, of een paar uurtjes oppassen. U stelt de altijd drukke mantelzorger daarmee in staat om een paar uurtjes voor zichzelf iets leuks te doen. Of bijvoorbeeld een uitstapje maken, waar het door het drukke bestaan als mantelzorger nooit meer van komt, een keer niet gehaast boodschappen doen, of iets anders waar vaak geen tijd meer voor is. Eigenlijk kan er van alles bedacht worden om aan te bieden. Het gaat om het gebaar, de waardering en steun voor de mantelzorger.