Herdenkingen 4 mei in Neder-Betuwe

In Echteld, Ochten, Kesteren, Opheusden en Dodewaard

Lees hier meer over geschiedenis en monumenten WOII.

Echteld

  • 19.00 uur: Herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk en aansluitend kranslegging bij het monument

Ochten

  • 19.30 uur: Herdenking en kranslegging bij het monument bij Hervormde Kerk aan de Kerkstraat. Na de herdenking is er een programma in het Dorpshuis: de heer Roel van den Hatert vertelt over het verzet in Ochten en de drie basisscholen uit Ochten, karateschool Hans van den Hatert en Olympia laten horen en zien wat Verzet voor hen is.

Kesteren

  • 19.30 uur: Herdenking en kranslegging bij graf Johannes van Zanten op de oude begraafplaats aan de Nedereindsestraat. Verzamelen om 19.15 uur.

Opheusden

  • 19.00 uur bloemlegging bij oorlogsgraven op oude begraafplaats, gevolgd door stille tochtnaar monument voor het gemeentehuis voor herdenking en kranslegging.

Dodewaard

  • 19.10 uur verzamelen op de begraafplaats aan de Kalkestraat. Stille tocht langs monument en Britse en Australische oorlogsgraven. Daarna naar het monument aan de Pluimenburgsestraat voor herdenking en kranslegging.

4 mei

Vlaggen op 4 mei

Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.

5 mei

Vlaggen op 5 mei

Op 5 mei hangt de Nederlandse vlag in de top.