Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Hofs-van Soest uit Dodewaard

op dinsdag 29 mei

Op dinsdag 29 mei 2018 was het vijftig jaar geleden dat de heer A.B. (Ab) Hofs (75 jaar) en mevrouw A.C.H. (Alie) Hofs-van Soest (72 jaar) uit Dodewaard trouwden. Namens de gemeente bracht wethouder Herma van Dijkhuizen het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Hofs

De heer Hofs werd geboren in Dodewaard, de wieg van mevrouw Hofs stond in Echteld. In de gemeente Echteld zijn zij op 29 mei 1968 getrouwd. Ab Hofs kwam van de boerderij, dus het net-getrouwde echtpaar ging ook die kant op. Nadat de ouders van de heer Hofs waren overleden, ging echtpaar Hofs in het ouderlijk huis van Ab Hofs wonen. En daar zijn ze nooit meer uit weggegaan. Echtpaar Hofs heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen gekregen.

De heer Hofs is altijd boer geweest, tot aan zijn 68e. Mevrouw Hofs: “Ik trouwde een boer, dus ik werd boerin”. In het begin was er het fruit en de varkens en koeien, maar in de loop van de jaren werd het steeds een beetje minder intensief. Naast het boerenleven zorgde mevrouw Hofs er ook voor dat het gezinsleven op rolletjes liep.

Alie Hofs kan zich de eerste ontmoeting nog goed herinneren. Lachend: “Dat was in de winter, op de ijsbaan op de kolk van Eldik. Een vriendin daagde mij uit dat ik geen jongen durfde te vragen. Nou, dat durfde ik dus wel! Na een jaar zagen Ab en ik elkaar weer en zijn vanaf dat moment altijd bij elkaar gebleven”.

Echtpaar Hofs
Foto's: 3JetFotografie Ochten

Op de vraag of echtpaar Hofs nog stilstaat bij het gouden huwelijksjubileum antwoordt mevrouw Hofs dat ze achter de boerderij een schuur hebben. “Dat is een mooi hok geworden en zeer geschikt om mensen te ontvangen. Vanmiddag gaan de deuren open en dan is iedereen welkom voor een kop koffie. En in de avond doen we een warm hapje”, vertelt Alie Hofs.