Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar C. van Welij-Stuurbrink uit Ochten

op 3 mei 2018

Op woensdag 3 mei 2018 was het vijftig jaar geleden dat de heer C. (Cor, 72 jaar) van Welij en mevrouw C.J. (Corrie, 74 jaar) van Welij-Stuurbrink uit Ochten trouwden in Opheusden (gemeente Kesteren). Namens de gemeente bracht wethouder Hans Keuken het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van Welij

De heer Van Welij is geboren in Dodewaard, de wieg van mevrouw Van Welij stond in Opheusden (gemeente Kesteren). Na het huwelijk heeft het echtpaar eerst 7 jaar in het ouderlijk huis van mijnheer gewoond. Daarna zijn ze naar Ochten verhuisd, waar ze nog steeds wonen. Bij het huis hebben de heer en mevrouw Van Welij een groot stuk land; ze verkopen daar al veertig jaar aardappels van.

Echtpaar Van Welij heeft zeven kinderen gekregen. Inmiddels is het gezin gegroeid met 27 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen.

De heer Van Welij is jarenlang boer geweest, met koeien en mestvarkens. Vanaf zijn 9e moest hij thuis zelfs eerst de koeien gaan melken voordat hij naar school ging. Mevrouw Van Welij heeft altijd voor het gezin gezorgd. Daarnaast kwam er van het land genoeg om te wecken en in te maken. “De kinderen zeggen dat het in de kelder wel een winkel lijkt, zoveel hebben we op voorraad”, vertelt mevrouw Van Welij.

Het gouden huwelijksjubileum gaat niet ongemerkt voorbij. Samen met de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, broers en zussen staan Cor en Corrie bij het 50-jarig huwelijk stil.

Echtpaar Van Welij
Foto's: 3JetFotografie Ochten