Echtpaar Van Ingen-Brandsen uit Ochten 60 jaar getrouwd

op dinsdag 29 mei 2018

Op dinsdag 29 mei 2018 was het zestig jaar geleden dat de heer A.R. (Appie) van Ingen (86 jaar) en mevrouw H.E.N. (Ieta) van Ingen-Brandsen (81 jaar) uit Ochten trouwden. Namens de gemeente bracht burgemeester A.J. Kottelenberg het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van Ingen

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De heer Van Ingen werd geboren in Echteld, de wieg van mevrouw Van Ingen stond in Lienden. In Aalst, in de gemeente Lienden, zijn zij op 29 mei 1958 getrouwd. Na het huwelijk kwam echtpaar Van Ingen in Ochten terecht, waar ze slechts op twee verschillende adressen hebben gewoond. Echtpaar Van Ingen heeft een zoon, een schoondochter en een kleinzoon gekregen.

Appie van Ingen heeft vele jaren in Renkum gewerkt, bij Van Gelderen Papier, het latere Parenco. “Het waren lange dagen, want hij werkte 9 dagen en daarna was hij 6 dagen vrij. En dat ging ook in het weekend door”, vertelt mevrouw Van Ingen. Ieta zorgde voor het gezin, en ook haar vader, moeder en schoonmoeder waren bij haar in goede handen.

De eerste ontmoeting tussen Ieta en Appie heeft mevrouw Van Ingen niet helemaal helder meer voor de geest. “Maar Appie is mijn enige vriend geweest, dus het was zeker een goede keuze”, zegt mevrouw Van Ingen liefdevol.

Echtpaar Van Ingen
Foto's door 3JetFotografie Ochten