Echtpaar Hoefakker-van Eldik uit Kesteren 60 jaar getrouwd

maandag 28 mei 2018

Op maandag 28 mei 2018 was het zestig jaar geleden dat de heer H. (Henk) Hoefakker (86 jaar) en mevrouw J.M. (Hannie) Hoefakker-van Eldik (85 jaar) uit Kesteren trouwden. Namens de gemeente bracht burgemeester A.J. Kottelenberg het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Hoefakker

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De heer Hoefakker werd geboren in Kesteren, de wieg van mevrouw Hoefakker stond in Elst (Gld). In de gemeente Kesteren zijn zij op 29 mei 1958 getrouwd. In al die jaren zijn zij wel een aantal keer van straat veranderd, maar Kesteren hebben ze nooit verlaten. Echtpaar Hoefakker heeft twee kinderen (een zoon en een dochter), vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen gekregen.

Henk Hoefakker heeft veertig jaar bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt, als medewerker langs de spoorlijnen. Hannie Hoefakker zorgde ervoor dat in het gezin alles soepel draaide en daarnaast is ze ook twaalf jaar typiste/telefoniste bij ‘Boom en Vrucht’ geweest.

Al op hun vijftiende kenden Henk en Hannie elkaar. “Hij was in die tijd bakkersknecht en ik kwam hem wel eens tegen als ik met mijn groepje vriendinnen op pad ging. De vonk is op een bepaald moment overgeslagen en nooit meer gedoofd,” vertelt mevrouw Hoefakker.

Met een etentje met de naaste familie staat echtpaar Hoefakker stil bij hun diamanten huwelijksjubileum.

Echtpaar Hoefakker
Foto's: 3JetFotografie Ochten