Mevrouw A.G. van Bruchem-van Acquoy uit Kesteren 100 jaar

Ze was vrijdag een eeuw oud: mevrouw A.G. van Bruchem-van Acquoy uit Kesteren.

Ze was vrijdag een eeuw oud: mevrouw A.G. van Bruchem-van Acquoy uit Kesteren. Burgemeester A.J. Kottelenberg bracht in de ochtend namens het gemeentebestuur felicitaties en bloemen bij de eeuweling die nog in een redelijke gezondheid verkeert.

Mevrouw Van Bruchem met burgemeester Kottelenberg

De wieg van Anna Geertrui van Acquoy stond op 9 maart 1918 in Haaften. In 1938 trad zij in het huwelijk met de heer P.G. van Bruchem. Na het huwelijk gingen zij in Zaltbommel wonen. Na wat verhuizingen richting het westen van het land kwamen ze toch weer terug in Zaltbommel. Echtpaar Van Bruchem kreeg drie kinderen. Inmiddels is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Haar man overleed in 1979.

Mevrouw Van Bruchem is altijd huisvrouw geweest.

Een kleindochter vertelt over haar oma: “Oma is altijd een lieve oma geweest. En dat is ze nog! Ze gaat met de tijd mee en is overal van op de hoogte, al gaat de gezondheid wat achteruit. Oma is vriendelijk en vrolijk, ze heeft veel humor, ze is zorgzaam en attent. Ze vindt het ook leuk om hier in het verzorgingshuis koffie met de buren te drinken”.

Mevrouw Van Bruchem
Foto's door 3JetFotografie Ochten

Voor een feest is de gezondheid van mevrouw Van Bruchem te broos. “Maar we laten haar verjaardag zeker niet zomaar voorbij gaan. We vieren het gezellig met koffie en gebak”, vertelt de kleindochter.

Ook van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland ontving de jarige gelukwensen.