KakAanpak: stand van zaken 21 maart 2018

In deze rubriek houden wij u op de hoogte van uw en onze vorderingen KAKAANPAK. Samen streven wij naar een hondenpoep-vrije gemeente!

Overlast door hondenpoep? Afvalbakken niet op de juiste plaats? Meld het via onze website onder: 'melding/klacht openbare ruimte'. U kunt ons ook benaderen via info@nederbetuwe.nl. Foto’s van niet opgeruimde hondendrollen kunt u mailen naar kakaanpak@nederbetuwe.nl.

Hondenpoep
Hondenpoep naast graf

Op de begraafplaats aan de Dalwagenseweg in Opheusden vindt een familie sinds december 2017, tot hun ergernis en verdriet, hondendrollen naast het graf van hun man en vader. Honden zijn op de begraafplaats echter verboden. De beheerder van de begraafplaats vermoedt dat het een loslopende hond betreft. Er zal extra worden schoongemaakt en opgelet om de 'dader' te vinden. Toezichthouders zullen rond de begraafplaats extra controles uitvoeren.

Hondeneigenaren die hun hond vrij los laten lopen, zijn zich er niet altijd van bewust hoeveel overlast dit voor anderen kan veroorzaken. KAKaanpak dringt er nog eens op aan: laat uw hond nooit zonder toezicht naar buiten en lijn hem aan binnen de bebouwde kom. Daarmee kan voor iedereen veel narigheid worden voorkomen.