Heeft u het allemaal goed geregeld?

Volgende mantelzorgsalon op 26 maart

De tweede Mantelzorgsalon op 26 februari werd opnieuw goed bezocht. Het thema was dit keer ‘Heeft u het allemaal goed geregeld?’. Kandidaat-notarissen, de dames Roosenboom en Van Ingen, gaven een duidelijke lezing. Wat is nu van belang om te regelen ten aanzien van het testament en levenstestament (volmacht).

Een onderwerp dat veel reactie en vragen gaf, was de misvatting dat een geregistreerd partner of echtgenoot níet automatisch de volmacht heeft bij leven. Hierin werd de meerwaarde en belang van een levenstestament pas echt duidelijk voor de aanwezigen. Juist om bij leven de zaken goed te kunnen behartigen van een dierbare. Verder werd aandacht besteed aan bewindvoering, de donorwet en de kosten van een notaris.

Volgende mantelzorgsalon op 26 maart

De mantelzorgsalon wordt iedere laatste maandag van de maand aangeboden. Elke keer zal er een ander thema aan bod komen. Houd daarom de berichten in de krant en op Facebook in de gaten.

De eerstvolgende keer is op maandag 26 maart
Tijd: om 19:00 uur inloop; 19:30 uur start
Thema: ‘Valpreventie’ en de spreker is fysiotherapeut Rogier Rozenbrand
Locatie: De Hof in ’t Anker, Schenkhofstraat 11 te Kesteren

Aanmelden is niet nodig, de bijeenkomsten worden gratis aangeboden. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Klazina van den Herik: 0488-483250 (Zorgcentrum ’t Anker); Diana Smits: 06-22521581 (Wijkverpleegkundige gemeente Neder-Betuwe) of Frederike Burgers: 06-22615246 (Sociaal werker, Welzijn Rivierstroom)