Groot Lijsttrekkersdebat op 15 maart

20.00 - 21.35 uur in de raadszaal van het gemeentehuis

Logo 'Neder-Betuwe stemt 21 maart 2018'

Het finale debat in de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen op woensdag 21 maart is tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan deze verkiezingen. Het Groot Lijsttrekkersdebat is op donderdagavond 15 maart van 20.00-21.35 uur in het gemeentehuis van Neder-Betuwe en onder leiding van Eric Wijnacker van De Gelderlander.

Eric Wijnacker, redacteur van De Gelderlander
Eric Wijnacker (foto: Raphaël Drent)

Lijsttrekkers

Tijdens het lijsttrekkersdebat gaan Nees van Wolfswinkel van de SGP, Jan Woldberg van de PvdA, Herma van Dijkhuizen van het CDA, Rudine Berends-Jansen van Gemeentebelangen, Kees van Hattum van de ChristenUnie en Stefan van Someren van de VVD met elkaar in discussie over zes uitdagingen en vijf stellingen.

Uiteraard kunt u ook vragen stellen.

Verkiezingsbord voor het gemeentehuis in Opheusden met posters van de 6 partijen die meedoen aan de verkiezingen in Neder-Betuwe.

Dit is het programma:

20.05 uur:   Welkom  en pitch van één minuut voor alle lijsttrekkers

20.15 uur:   Uitdaging 1    (CDA  - Gemeentebelangen)
Gemeentebelangen kiest bewust voor een plek in de oppositie. Kritisch reageren op voorliggende raadsvoorstellen spreekt Gemeentebelangen meer aan dan compromissen sluiten in een coalitie.

20.20 uur:   Stelling 1     (SGP / PvdA / VVD)
Iedereen moet goede zorg krijgen, ongeacht de kosten.

20.30 uur:   Uitdaging 2    (ChristenUnie - CDA)
Het gaat in de eerste plaats om de mens en niet om het geld!

20.35 uur:   Stelling 2    (Gemeentebelangen / CDA / VVD)
Er moeten meer woningen worden gebouwd voor elke doelgroep.

20.45 uur:  Uitdaging 3    (VVD - Gemeentebelangen)
De gemeente moet investeren in het verenigingsleven door goede initiatieven een startsubsidie te geven. Uiteindelijk moeten activitetien o peigen benen kunnen staan.

20.50 uur:   Stelling 3    (ChristenUnie / SGP / PvdA)
De gemeente moet het onderhoud van parken en speeltuinen aan vrijwilligers overlaten.

21.00 uur:   Uitdaging 4    (SGP - PvdA)
Neder-Betuwe blijft zelfstandig.

21.05 uur:   Stelling 4    (CDA / VVD / ChristenUnie)
Mensen met een uitkering worden verplicht om vrijwilligerswerk te gaan doen.

21.15 uur:   Uitdaging 5    (PvdA - CDA)
Voor een paar feesten per jaar knijpen wij in het kader van leven en laten leven wel een oogje dicht.

21.20 uur:   Stelling 5    (SGP / ChristenUnie / Gemeentebelangen)|
Windturbines mogen overal buiten de bebouwde kom komen.

21.30 uur:   Uitdaging 6    (Gemeentebelangen - CDA)
Het CDA als ondernemerspartij heeft geen oog meer voor inwoners en verenigingen.

21.35 uur:   Afsluiting door Eric Wijnacker.

In de afgelopen weken waren er in Ochten, Dodewaard en Kesteren al de zoegenoemde Leefbaarheidsdebatten.