Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar J.M. van der Loo-Schoots uit Ochten

Op donderdag 1 maart 2018 was het vijftig jaar geleden dat de heer J.M. (Jan, 74 jaar) van der Loo en mevrouw G. (Gerda, 72 jaar) van der Loo-Schoots uit Ochten trouwden in Tiel.

Op donderdag 1 maart 2018 was het vijftig jaar geleden dat de heer J.M. (Jan, 74 jaar) van der Loo en mevrouw G. (Gerda, 72 jaar) van der Loo-Schoots uit Ochten trouwden in Tiel. Namens de gemeente bracht wethouder Herman Gerritsen het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van der Loo

Na het huwelijk heeft echtpaar Van der Loo nog vele jaren in Tiel gewoon, maar in december 1984 zijn zij naar Ochten verhuisd. Jan en Gerda van der Loo hebben drie kinderen en vier kleinkinderen gekregen.

Op de vraag hoe zij elkaar hebben leren kennen, antwoordt mevrouw Van der Loo direct: “Op dansles, in Tiel. En schaatsen deden we ook vaak samen. We kenden elkaar al vanaf mijn 16e en we lieten elkaar niet meer los. In die tijd was het gebruikelijk om te wachten op een huis en dan kon je gaan trouwen, dus we hebben best lang verkering gehad”.

Echtpaar Van der Loo
Foto's door 3JetFotografie Ochten

Zowel de heer als mevrouw Van der Loo zijn bezige bijtjes als het op het werk aankomt. Mijnheer Van der Loo is elektricien geweest, maar heeft ook als vertegenwoordiger in producten uit de zorgsector gewerkt. Ook nu is hij nog steeds één dag in de week aan het werk. Mevrouw Van der Loo heeft in Tiel in diverse winkels als verkoopster gewerkt, terwijl ze ook het gezin draaiend hield.

Echtpaar Van der Loo staat regelmatig stil bij het feit dat ze al zo lang samen zijn. “Op de dag zelf komen de kinderen ’s middags en op een later moment hebben we een gezellig samenzijn met familie, vrienden en kennissen”, vertelt mevrouw Van der Loo.