Echtpaar Van der Vaart-Cornelisse uit Opheusden 60 jaar getrouwd

Op dinsdag 20 maart 2018 was het zestig jaar geleden dat de heer P. (Pieter) van der Vaart (79 jaar) en mevrouw H.D.J. (Henny) van der Vaart-Cornelisse (81 jaar) uit Opheusden trouwden. Namens de gemeente brachten burgemeester A.J. Kottelenberg het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van der Vaart
Foto's 3JetFotografie Ochten

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De heer Van der Vaart werd geboren in Amsterdam, de wieg van mevrouw Van der Vaart stond in Hilversum. In de gemeente Ede zijn zij op 20 maart 1958 getrouwd. Via vele omzwervingen via onder andere Lunteren, Nijmegen, Beuningen, weer Nijmegen en Frankrijk is echtpaar Van der Vaart uiteindelijk twee-en-een-half jaar geleden in Opheusden neergestreken. De heer en mevrouw Van der Vaart kregen twee dochters, drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Echtpaar Van der Vaart

De eerste ontmoeting was in Amsterdam, bij kennissen. Daar ontstond een klein vlammetje tussen Pieter en Henny. Soms doofde het even en laaide het ook weer op. Uiteindelijk werd er na een verkeringstijd in het huwelijk getreden.

Echtpaar Van der Vaart staat met een receptie in molen De Zwaluw stil bij het diamanten huwelijksjubileum. Ook is er een diner met familie en goede vrienden.