Douchestoel aanschaffen

Welzijn Rivierstroom raadt inwoners aan een douchestoel aan te schaffen als ze er moeite mee hebben om lang te blijven staan.

Vrijwilligers van Welzijn Rivierstroom horen vaak dat mensen geen douchestoel willen aanschaffen: “want dan voel ik me zo oud!”.

Welzijn Rivierstroom vindt het belangrijk dat inwoners beseffen dat het gebruik van een douchestoel de kans om te vallen vermindert. Veel 65-plussers vallen in huis en er zijn diverse mogelijkheden om dit risico te verminderen. Een goede douchestoel is tegenwoordig op veel plekken aan te schaffen. Het is juist erg prettig om zo’n hulpmiddel te gebruiken, omdat het gemakkelijker wordt om te douchen.

Inwoners in Neder-Betuwe die hulp willen bij het aanschaffen van een douchestoel kunnen contact opnemen met Welzijn Rivierstroom door te mailen naar folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl of te bellen naar 0344-602337. Vrijwilligers van de Stichting Welzijns Activiteiten Neder-Betuwe kunnen dan helpen met informatie over het aanschaffen van een douchestoel. Inwoners kunnen ook zelf kijken op www.mijnhuisopmaat.nl voor een uitgebreide woningtest waarin ook de douchestoel aan bod komt.