Brandweer-vaardigheidstoets op 24 maart

Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert post Kesteren namens brandweer Gelderland Zuid en het ABWC (Algemene Brandweer Wedstrijd Comité) een vaardigheidstoets in de hoofdklasse.

Er zullen die dag zeven ploegen hun krachten met elkaar gaan meten om uit te maken wie er naar de volgende ronde mogen. Dit alles gebeurt onder het toeziend oog van een deskundige jury die de ploegen zal beoordelen op hun inzet op het gebied van brandbestrijding en/of hulpverlening en de daarbij horende veiligheid.

De leden van de post Kesteren hebben een mooi en uitdagend scenario bedacht waarop de deelnemende ploegen hun kennis en kunde moeten laten zien. Hierbij is ook aan het publiek gedacht. De kijkers hoeven zich te vervelen, er zal van alles te zien zijn.

De eerste ploeg zal zich om 07.15 uur melden bij de brandweerkazerne in Kesteren en gaat om 08.00 uur de strijd aan. Gedurende de gehele dag treden de deelnemende ploegen aan, naar verwachting zal de laatste ploeg om 16.15 uur van start gaan.

De vaardigheidstoets (ook wel wedstrijd genoemd) wordt op een (tot nu toe) geheime locatie gehouden binnen de gemeente Neder-Betuwe. Bent u van plan te komen kijken? Komt u dan op 24 maart naar de brandweerkazerne aan de Vincent van Goghstraat 20 in Kesteren, daar hoort u vervolgens de locatie.

Brandweervoertuig
Het nieuwe voertuig van post Kesteren