Uitnodiging deelname Opvoedweek 2018

van 1 t/m 7 oktober

Ook dit jaar is er de landelijke Week van de Opvoeding: van 1 tot en met 7 oktober 2018. Een week met activiteiten waarin het draait om ontmoeting en uitwisseling van tips en informatie tussen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren. Neder-Betuwe doet net als voorgaande jaren weer mee. Het Preventieteam van de Kernpunten Neder-Betuwe coördineert de activiteiten.

Thema Week van de Opvoeding: ‘Opvoeden is samenspel’. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder andere ouders, scholen, kinderopvang, sportclubs en gemeente.

Doe mee!

Wij roepen op om voor de week van 1 tot en met 7 oktober activiteiten te organiseren, alleen of in samenwerking met anderen. Dit is een oproep aan iedereen die als professional of als vrijwilliger te maken heeft met opvoeden en opgroeien - zoals op scholen, binnen organisaties en instellingen, in praktijken, op sportclubs, in bibliotheken én bij onze (kern)partners op gebied van jeugd en gezin. Er is van alles mogelijk, zolang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding, de ervaringen en de vragen die daarbij horen. Extra leuk zou zijn om samen met een (collega) organisatie, praktijk, club of vereniging wat te organiseren.

Inspiratielijst

Wilt u deelnemen maar heeft u nog geen duidelijk beeld van de activiteit die u kunt aanbieden? Misschien inspireert de volgende site u: https://www.weekvandeopvoeding.nl/event/

Wat u van het Preventieteam Kernpunten kunt verwachten

Wij verzamelen de gegevens over de activiteiten en zorgen voor persberichten in de diverse media. Indien u dat wenst, maken wij flyers van uw specifieke activiteit die u dan zelf verspreidt. En we leveren ‘hebbedingetjes’ die u kunt weggeven tijdens de activiteit die u organiseert.

Activiteit aanmelden of meer informatie?

Wilt u een activiteit aanmelden? Heeft u ideeën en wilt u daarover eens verder praten? Of wilt u aanvullende informatie? Neem dan contact op met de procesbegeleider van het Preventieteam, Jacqueline van de Pol, tel: 06-30992869. Of stuur een mail naar jpol@nederbetuwe.nl

We hopen gauw van u te horen!

Jacqueline van de Pol, procesbegeleider Preventieteam Neder Betuwe