Start Kindpakket Neder-Betuwe bij NK Knikkeren

Ieder kind telt mee en ieder kind moet mee kunnen doen.

Ieder kind telt mee en ieder kind moet mee kunnen doen. Ook als er thuis geen geld is voor bijvoorbeeld zwemles, schoolreis of muziekles. Ouders of verzorgers met een laag inkomen kunnen dan vragen naar het Kindpakket Neder-Betuwe. Op 13 juni  tijdens de voorronde in Opheusden van het Nationaal Knikkerkampioenschap gaf wethouder Herma van Dijkhuizen het startsein.

Via het Kindpakket Neder-Betuwe is veel mogelijk. De lessen voor het zwemdiploma A, nieuwe kleding, meegaan met schoolkamp, contributie voor de vereniging, het verjaardagfeestje, een stevig fiets of een laptop voor school.

Wethouder Herma van Dijkhuizen bij de start van het Kindpakket tijdens het NK Knikkeren

Kansen voor nu en kansen voor later

Wethouder Van Dijkhuizen: “Het is erg belangrijk dat kinderen mee kunnen doen. Dat is goed voor hun ontwikkeling en hun zelfvertrouwen. En daardoor hebben ze meer kansen, ook  later. Wanneer er thuis geen geld voor dit soort zaken is, dan kan het Kindpakket Neder-Betuwe uitkomst bieden. Ik hoop van harte dat ouders en verzorgers er een beroep op doen als zij zelf deze dingen niet kunnen betalen.”

Zo werkt het Kindpakket

Er wordt geen geld gegeven, maar in overleg met Joris Maier, de buurtsportcoach van Neder-Betuwe, kunnen allerlei zaken voor kinderen van 0 – 18 jaar worden geregeld. Op elk moment van het jaar kan ernaar worden gevraagd.

Informatie over het Kindpakket Neder-Betuwe

Meer informatie over het Kindpakket Neder-Betuwe is hier te vinden.

Joris Maier, contactpersoon Kindpakket Neder-Betuwe

Ouders of verzorgers kunnen ook mailen of bellen naar Joris Maier: e-mail: Kindpakketnederbetuwe@gmail.com  of  tel. 06 – 48 07 25 63.

Samenwerking met drie partijen

Voor het Kindpakket Neder-Betuwe werkt gemeente Neder-Betuwe samen met Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdsportfonds), Stichting Leergeld Westbetuwe en Stichting Stop Kinderarmoede uit Dodewaard; deze laatste stichting is opgenomen in het Kindpakket na een besluit van de gemeenteraad van Neder-Betuwe op 8 februari 2018.

Tijdens de knikkerwedstrijd in Opheusden