Kersentijd!

Het is kersentijd! En in de Betuwe natuurlijk helemaal.

Burgemeester Kottelenberg kreeg de uitnodiging van kersenteler Jan Vermeer en zijn zoon Jan Hendrik uit Kesteren om een kijkje te nemen in de bongerd. Dat gebeurde op 7 juni. Met enthousiasme vertelde de familie Vermeer over het mooie werk van kersen telen; ze hebben vele rassen zoals Merchant, Burlat, Kordia, Ulize, Korvic, Snijder, Regina, Karina, Sweetheart, Van en Vanda.

Kersentijd

Maar het is ook spannend werk want het weer speelt een belangrijke rol en daar heb je natuurlijk geen invloed op. De bescherming met kappen helpt enorm, tegen buien en tegen vogels. Het boerenhart van Jan Kottelenberg ging weer even sneller kloppen. Hij kreeg een kistje kersen – van de nieuwe oogst - mee voor iedereen in het gemeentehuis. Ze smaken verrukkelijk!

Kersentijd