Jongeren willen skatepark in Dodewaard

Vorige week hebben Evy en Lisa hun plan in het gemeentehuis gepresenteerd aan wethouder Herma van Dijkhuizen.

Evy en Lisa zijn beiden 14, komen uit Dodewaard en houden van skaten. Omdat zij vinden dat er in de buurt weinig voor jongeren te doen is, kwamen zij met het idee van een multifunctioneel skatepark in Dodewaard. De afgelopen maanden hebben Evy en Lisa hard gewerkt aan het uitwerken van hun plan waarbij ze ondersteuning kregen van Lisa Wakker, stagiaire bij het jongerenwerk van Mozaïek. Het plan voor het skatepark bevat allerlei attributen en hindernissen om te kunnen stunten. De overige ruimte zouden ze graag indelen met een kinderspeeltuin en een hondenuitlaatplek.

Vorige week hebben Evy en Lisa hun plan in het gemeentehuis gepresenteerd aan wethouder Herma van Dijkhuizen en met elkaar uitgebreid erover gesproken. Zij hadden ook drie volle pagina’s met handtekeningen bij zich van andere jongeren en van omwonenden. Hiermee laten ze zien dat er meer mensen zijn die wel een skatepark zouden willen in Dodewaard. Wethouder Van Dijkhuizen gaf aan onder de indruk te zijn van het idee en de enthousiaste inzet van de meiden en beloofde te onderzoeken of het plan te realiseren is.