Gedichten en verhalen over mantelzorg; workshop 6 juli

van 10.00-12.00 uur in de Steegakker in Dodewaard.

Inwoners uit Neder-Betuwe kunnen op vrijdag 6 juli meedoen met een workshop korte verhalen schrijven over mantelzorg die plaatsvindt van 10.00-12.00 uur in de Steegakker in Dodewaard.

Deze workshop wordt gegeven door schrijfster en beeldend kunstenares Yvonne van der Laan en is de start van de mantelzorggedichten- en verhalenbundel 2018. Op 24 augustus volgt een workshop over gedichten schrijven en de uitreiking van de bundel is op 10 november 2018 tijdens de dag van de mantelzorg.

De gedichtenbundel wordt voor het 2e jaar uitgegeven door Huis van Dodewaard. Hij wordt dit jaar aangevuld met korte verhalen van maximaal 500 woorden over mantelzorg en met tekeningen van kinderen van groep 8 van basisschool De Hien.

Alle inwoners in Neder-Betuwe die mantelzorger zijn of zich betrokken voelen bij mantelzorg kunnen een gedicht of verhaal schrijven. Dit heeft twee doelen. Het schrijven van een verhaal of gedicht kan soms helpen om iets wat je meemaakt beter te verwerken. Daarnaast draagt het bij aan de herkenbaarheid van mantelzorg en de steun voor mantelzorgers. Het is immers vaak vanzelfsprekend dat mantelzorgers voor dierbaren zorgen, maar dat is niet altijd even makkelijk.

Inwoners uit heel Neder-Betuwe kunnen zich opgeven voor de workshops door te mailen naar mantelzorg2018@celticsarayu.com. Inwoners kunnen ook zonder aan de workshop mee te doen een gedicht of kort verhaal inleveren en verzenden naar bovenstaand mailadres.

Dichtbundel voor mantelzorgers