Echtpaar Hommersom-Staal uit Ochten 60 jaar getrouwd

op maandag 4 juni

Op maandag 4 juni 2018 was het zestig jaar geleden dat de heer J.W. (Wim) Hommersom en mevrouw G.G.M. (Gerrie) Hommersom-Staal uit Ochten trouwden. Namens de gemeente bracht burgemeester A.J. Kottelenberg het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Hommersom

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De wieg van zowel de heer als mevrouw Hommersom stond in Ochten. Beiden zijn 86 jaar. In Ochten zijn zij ook op 4 juni 1958 getrouwd. Mevrouw Hommersom woonde al op het huidige adres, mijnheer Hommersom is er na het huwelijk ook komen wonen. Dus mevrouw Hommersom woont al 86 jaar in hetzelfde huis! Met ondersteuning van thuiszorg en mantelzorg woont het echtpaar nog steeds zelfstandig. Echtpaar Hommersom heeft twee dochters, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Terwijl mevrouw Hommersom voor het gezin zorgde, heeft mijnheer Hommersom een kruidenierswinkel in Ochten gehad. Later was hij leidinggevende bij VNR Reform in Ede. Daarnaast passen zij al maar liefst 34 jaar op de kleinkinderen.

Eén van de dochters vertelt over de eerste ontmoeting van haar ouders. Het is een verhaal dat al vele malen is verteld: “Als kinderen van 14 jaar gingen ze samen op de fiets naar school. Ze hadden toen verkering en ze zijn nooit meer bij elkaar weggegaan.”

Echtpaar Hommersom
Foto's door 3JetFotografie Ochten

Uiteraard gaat het diamanten huwelijksjubileum niet ongemerkt voorbij. In de ochtend is er koffie voor degenen die ook op verjaardagen komen. En in de avond gaan de heer en mevrouw Hommersom met familie en vrienden uit eten.