Dit jaar geen inzameling van taxussnoeisel

Taxussnoeisel mag dit jaar bij het gft-afval

Helaas kan Avri dit jaar geen taxussnoeisel inzamelen. De farmaceutische bedrijven die taxus gebruiken als grondstof voor een medicijn tegen kanker willen vanaf dit jaar precies weten waar alle grondstoffen vandaan komen. Zo kunnen ze de kwaliteit hoog houden. Omdat onze partner Taxus voor Hoop kleine hoeveelheden taxus inzamelt van diverse inwoners uit een groot aantal gemeenten, kan de herkomst van het snoeisel voor de farmaceutische industrie niet worden herleid. Dit moet eerst goed geregeld zijn. Daarom kan Taxus voor Hoop dit jaar geen taxus inzamelen bij gemeenten. Hopelijk kunnen we er in 2019 weer mee aan de slag!

Taxussnoeisel dit jaar bij het gft-afval

Als u binnenkort uw taxus gaat snoeien, dan kunt u het snoeiafval in de groene container doen of inleveren bij de milieustraat, samen met uw overig snoeiafval.

Lees de volledige verklaring van Taxus voor Hoop op hun website: http://taxusvoorhoop.nl/belangrijk-nieuws-inzameling-seizoen-2018/