Vraag een zaaipakket en vogelhuisje aan!

Inwoners in Neder-Betuwe en Buren kunnen voor Burendag 2018 een bouwpakket aanvragen voor een vogelhuisje en een bijenhotel. Daarbij krijgt u ook bollen en bloemenzaad.

Voorwaarde voor een pakket is dat inwoners Burendag 2018 organiseren op 21, 22 of 23 september. Dat kan al heel eenvoudig door een van de buren te vragen mee te helpen en samen andere mensen uit de buurt uit te nodigen. Door je aan te melden op www.burendag.nl kan iedereen zien wat je in de buurt organiseert en kun je een eenvoudige financiële aanvraag doen voor nog meer vogelhuisjes en bijenhotels. Zo maken inwoners samen de buurt een beetje mooier en leuker.

Logo Burendag

Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en DE. Welzijn Rivierstroom wil het nog makkelijker maken voor inwoners om hieraan mee te doen en biedt daarom dit startpakket aan met een vogelhuisjebouwpakket, bijenhotelbouwpakket, bollen en het bloemenzaad. Het Natuur en Milieu Educatie centrum Betuwe ondersteunt de actie.

Door het poten van bollen en het zaaien van bloemen komen er meer verschillende (wilde) bloemen en struiken waar bijen en vlinders voedsel kunnen vinden. Wat is er leuker dan voor een gezellige bloemenomgeving te zorgen waar je als buurt vrolijk van wordt en waar de bijen en vlinders blij van worden?

Er is een beperkt aantal pakketten om weg te geven. Bel voor meer informatie of hulp bij het organiseren met Folkert Kooistra (Neder-Betuwe) op 06-19544160 of met Marien van Schijndel (Buren) op 06-33348752 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl.