Vernieuwde Dorpsplein Kesteren officieel geopend

tijdens een goedbezochte feestelijke bijeenkomst op 25 juli

Tijdens een goedbezochte feestelijke bijeenkomst op 25 juli in Kesteren verrichtte mevrouw M.A. van Blijderveen-Budding, de oudst bekende inwoner aan het Dorpsplein, met wethouder Stefan van Someren de openingshandeling van het vernieuwde Dorpsplein. Met het doorknippen van een lint werd het prachtige plein officieel weer in gebruik genomen.

Vernieuwd Dorpsplein Kesteren

De heer Gerard Nieuwenhuis, lid dagelijks bestuur Waterschap Rivierenland, was aanwezig namens de Oranjevereniging en hees samen met wethouder Stefan van Someren de vlag. “Vandaag vieren we een nieuw hoogtepunt op en rondom het eeuwenoude Dorpsplein, dat zich hopelijk nog vele jaren mag verheugen op veel activiteiten en feestelijkheden!”, aldus wethouder Van Someren.

Vernieuwd Dorpsplein Kesteren
Mede-organisator Gerrit Hendriks overhandigt bloemen aan mevrouw Van Blijderveen. Gerard Nieuwenhuis en wethouder Stefan van Someren kijken toe.
(Foto's door 3JetFotografie Ochten)

Door de jaren heen vonden er feestelijkheden plaats op het mooie Dorpsplein, zoals het 25-jarige regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina op 26 september 1923. Er waren bijenmarkten, de eerste zou zijn gehouden op 6 april 1939. Enkele jaren werd op het Dorpsplein ook de jaarmarkt gehouden. Door het succes ervan, is deze vanwege het grote aantal kramen verplaatst naar de Hoofdstraat.

Een ander belangrijk evenement is de viering van Koningsdag. De oranjevereniging organiseert hier de aubade voor de schoolkinderen met diverse feestelijkheden.