Nieuw dorp Neder-Betuwe: naar een idee van studenten Helicon en VLC

The Real Game, gespeeld op 3 en 4 juli

Op 3 en 4 juli werd het echte spel weer gespeeld: The Real Game. Studenten van het voortgezet onderwijs in Kesteren bouwden met frisse blikken een nieuw dorp voor Neder-Betuwe.

Maquette

Dat leverde een verrassende plek op om te wonen. Vooraf kregen de leerlingen in de raadzaal van het gemeentehuis ‘snelles’: hoe het openbaar bestuur werkt en hoe je met elkaar zaken tot stand kunt brengen, van burgemeester Jan Kottelenberg, griffier Erwin van der Neut en beleidsmedewerker Verkeer/Vervoer Arie van der Staaij. Daarna gingen de studenten aan de slag. Dit alles onder leiding van raadslid Jan Woldberg.

De winnaars
Het winnende team met leerlingen van Helicon en VLC. Proficiat! Burgerparticipatie of beter gezegd jongerenparticipatie, het is echt aan jullie besteed!