Neder-Betuwe doet mee met Prinsjesestafette

Inwoners uitgenodigd om mee te doen op 10 september

In de week van Prinsjesdag is er in Gelderland de wandelestafette vanaf Nijmegen naar Den Haag. De burgemeester en een aantal wethouders van Neder-Betuwe doen mee op het traject Zetten – Ochten op maandag 10 september tussen 11.00 en 15.00 uur over een afstand van ongeveer 18 kilometer. Inwoners worden uitgenodigd om mee te lopen.

Derde dinsdag in september

De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Gekoppeld aan deze bijzondere dag – de opening van het parlementaire jaar - vindt ieder jaar het Prinsjesfestival plaats in Den Haag. Dit jaar is de provincie Gelderland medeorganisator.

Gelderland

Het doel is om Gelderland extra onder de aandacht te brengen in Den Haag. En wie Gelderland zegt, zegt ook Vierdaagse, het  grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld, deel van hét DNA van Gelderland. Daarom organiseert provincie Gelderland een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag, van 10 t/m 13 september 2018. Gelderse burgemeesters en wethouders en inwoners lopen dan in estafette naar Den Haag.

Neder-Betuwe

Het college van Neder-Betuwe doet ook mee en nodigt inwoners uit om mee te wandelen. Het thema van het Prinsjesfestival dit jaar is ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!’ De Prinsjesestafette biedt de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen die inwoners van belang vinden. Neder-Betuwe is ingedeeld op maandag 10 september om de etappe van Zetten naar Ochten te lopen, een tocht van ongeveer 18 kilometer. Per etappe kunnen zich maximaal 100 wandelaars aanmelden. Inschrijven kan tot 10 augustus via www.gelderland.nl/Aanmelden-Prinsjesestafette.