Jeugd in Opheusden vraagt om skatepark

Wiebe (11) en Richard (12) kwamen met het idee voor een skatepark in Opheusden.

Wiebe (11) en Richard (12) kwamen met het idee voor een skatepark in Opheusden. Want daaraan is enorm behoefte volgens deze jongens en heel veel andere kinderen. Het jongerenwerk van Mozaïek welzijn daagde de groep uit om te laten zien of meer mensen dit plan ondersteunen. Maar liefst vierhonderd handtekeningen zijn opgehaald. Die zijn op 10 juli aangeboden aan wethouder Herma van Dijkhuizen van gemeente Neder-Betuwe.

Jeugd in Opheusden vraagt om skatepark
De jeugd overhandigde de handtekeningen aan wethouder Herma van Dijkhuizen (foto: R. Reinders)

De afgelopen tijd is skaten steeds populairder geworden bij de jeugd. Niet alleen met skateboards, maar ook met skeelers, waveboards en BMX-fietsen. Kinderen geven echter aan dat ze geen geschikte plek hebben voor hun hobby. Ze missen ruimte en missen uitdagende obstakels. Met de handtekeningenactie hopen ze dat hierin verandering komt.

Twee initiatieven

De jongens en hun skatende vrienden en vriendinnen bespraken dus op 10 juli het probleem met wethouder Herma van Dijkhuizen, die hen vertelde dat vorige maand Evy en Lisa uit Dodewaard op bezoek zijn geweest met een gelijksoortige vraag voor Dodewaard. Er zijn nu dus twee initiatieven.

Gemeentebeleid

De wethouder heeft laten weten dat een skatebaan goed past in het beleid van de gemeenteraad. Alleen heeft de gemeente niet het geld om in ieder dorp een groot skatepark te bouwen.

Keuze

Aan de kinderen is gevraagd wat ze liever willen: in Opheusden een kleine skatebaan en in Dodewaard een kleine skatebaan of één groter skatepark in Dodewaard. De kinderen kozen voor het laatste: één groter skatepark. De gemeente gaat uitzoeken of er een geschikte plek is en of er genoeg geld beschikbaar is. Medio september laat de gemeente aan de kinderen weten wat er mogelijk is.