Gezocht: Meeleefgezinnen

Wilt u andere gezinnen ondersteunen? En heeft u elke week een dag(deel) en elke maand een weekend beschikbaar om een jong kind van 0 t/m 4 jaar op te vangen?

In de gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Buren, Lingewaal, Neerijnen en Neder-Betuwe zoekt Stichting Meeleefgezin gezinnen die als vrijwillig meeleefgezin een jong kind willen opvangen van ouders met psychiatrische problemen. Terwijl een meeleefgezin het kind opvangt, krijgt de eigen ouder(s) de ruimte om tot rust te komen. Daardoor zijn de ouders beter in staat om zelf voor hun eigen kind te zorgen. Het kind blijft thuis wonen en de band met de ouders blijft in stand. Dat is belangrijk voor zijn ontwikkeling.

Een meeleefgezin kan een gezin met kinderen zijn, maar ook senioren, stellen zonder kinderen of alleenstaanden kunnen meeleefgezin worden. Waar het om gaat, is dat het kind een veilig en stabiel tweede ‘thuis’ krijgt.

Logo Meeleefgezinnen

Meeleefgezinnen krijgen een training door professionals van Indigo, die ervaring hebben met ouders met psychiatrische problemen. Een aantal professionals van STMR en GGD ondersteunen de meeleefgezinnen. Informatie kunt u vinden op www.meeleefgezin.nl.

Belangstellenden kunnen voor informatie of aanmelding terecht bij STMR, bij Ingrid Copier – Groeneveld (mobiel: 06-53742196 of email: igroeneveld@stmr.nl) of bij Hettie de Haas – van Ommeren (mobiel: 06-53741826 of email: hvanommeren@stmr.nl)

Ouders die in aanmerking willen komen voor de steun van een meeleefgezin kunnen een bericht sturen naar: d.de.koning@indigogelderland.nl.