Vitaliteitstest op 10 februari voor inwoners Echteld, IJzendoorn en Ochten

Met informatiemarkt over bewegen en sociale bezigheden

De Vitaliteitstest die in Dodewaard in het najaar van 2017 zo’n succes was, krijgt een vervolg. Nu voor de inwoners van 55 jaar en ouder uit Echteld, IJzendoorn en Ochten. Midden januari ontvangen zij een uitnodiging om op zaterdag 10 februari naar sporthal De Linie in Ochten te komen.

Dit is een initiatief van gemeente Neder-Betuwe in samenwerking met de Neder-Betuwse buurtsportcoaches, lokale zorgaanbieders en beweegaanbieders. Doel van de vitaliteitstest is dat inwoners met deze test inzicht krijgen in hoe vitaal ze zijn en om ze te laten kennismaken met de mogelijkheden die er zijn om te bewegen en te sporten. Maar ook waar je terecht kunt voor sociale contacten, een suggestie die we in Dodewaard meekregen en die nu in Ochten ook worden aangeboden. Wie bepaalde wensen heeft op beide gebieden kan dat zeggen.

Vitaliteitstest

Diverse onderdelen

De test wordt afgenomen door goed geïnstrueerde mensen en bestaat uit verschillende onderdelen zoals samen een vragenlijst invullen, bloeddruk meten, BMI bepalen (lengte en gewicht), handknijpkracht, beenkracht, reactietest, handvaardigheidstest, schouderlenigheid, lopen en keren, wandeltest en zo meer. Verschillende deskundige lokale zorgaanbieders zijn ter ondersteuning aanwezig.

Meer informatie

Joris Maier, buurtsportcoach gemeente Neder-Betuwe, bereikbaar via tel. 06-48072563, e-mail: joris@healthclubjulien.nl