Vitaliteitstest /informatiedag voor inwoners-55+ Echteld, IJzendoorn en Ochten

op zaterdag 10 februari in sporthal De Linie in Ochten

Hoe vitaal bent u? Weet u welke sociale initiatieven en verenigingen er in uw buurt zijn? Kent u de mogelijkheden om te bewegen en te sporten?  Op deze vragen kunnen inwoners van 55 jaar en ouder uit Echteld, IJzendoorn en Ochten een antwoord krijgen als zij op zaterdag 10 februari naar Sporthal De Linie in Ochten komen. Deze groep inwoners is via een persoonlijke brief uitgenodigd en kunnen zich  via de  antwoordkaart tot 5 februari opgeven.

Geen antwoordkaart ontvangen? Geef u dan op via mail of bel bij Joris Maier:  e. joris@healthclubjulien.nl /  t. 06-48 07 25 63

Deze dag met vitaliteitstest en informatiemarkt is een initiatief van gemeente Neder-Betuwe en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Neder-Betuwse buurtsportcoaches, de Ochtense huisartsenpraktijken, beweegaanbieders en vertegenwoordigers van (sociale) verenigingen en clubs.

Doel

Doel van deze dag is dat inwoners inzicht krijgen in hoe vitaal ze zijn en om ze te laten kennismaken met de mogelijkheden op het gebied van bewegen en sociale bezigheden. Want een breed sociaal netwerk en meer bewegen helpt mee om vitaal te blijven. Inwoners kunnen ook hun eigen wensen kenbaar maken.

Diverse onderdelen

De tests worden afgenomen door goed geïnstrueerde mensen en bestaat uit verschillende onderdelen zoals het invullen van een vragenlijst, bloeddruk meten, BMI bepalen (lengte en gewicht), handknijpkracht, beenkracht, reactietest, handvaardigheidstest, schouderlenigheid, lopen en keren, wandeltest en zo meer. Verschillende deskundige lokale zorgaanbieders zijn ter ondersteuning aanwezig. Daarnaast kunnen inwoners kennismaken met aanbieders van sporten en bewegen, verenigingen en clubs op bijvoorbeeld het gebied van zang, muziek, schilderen en andere creatieve uitingen.

Andere dorpen

Een dergelijke dag werd met succes in oktober 2017 in Dodewaard gehouden. Later dit jaar en begin volgend jaar zijn Kesteren en Opheusden aan de beurt.

Vitaliteitstest 55+ Dodewaard
Vitaliteitsdag Dodewaard in 2017

Meer informatie

Joris Maier, buurtsportcoach gemeente Neder-Betuwe, t. 06-48 07 25 63 / e. joris@healthclubjulien.nl