Reinigen en inspecteren riolering in Neder-Betuwe

Op dinsdag 2 januari 2018 is aannemer Jansen Rioolreiniging begonnen met het reinigingen en inspecteren van een deel van de hoofdriolering in de gemeente Neder-Betuwe.

Daar zijn ze ongeveer 8 weken mee bezig. Houd u rekening met wat verkeershinder en ook dat het misschien wat kan stinken.

Voor het beheer en onderhoud van de hoofdriolering is het nodig dat rioolstrengen ongeveer elke 10 jaar gereinigd en geïnspecteerd worden. Nu vindt het reinigen en inspecteren plaats in Dodewaard, Eldik en Pottum. Verder zijn ook de bedrijventerreinen in Dodewaard en Kesteren (Panhuis) aan de beurt. In de andere kernen wordt alleen in een beperkt aantal straten de riolering gereinigd en eventueel geïnspecteerd. De reinigings- en inspectievoertuigen staan steeds een korte tijd op dezelfde locatie. Het verkeer kan enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. In totaal duren de werkzaamheden ongeveer 8 weken.

Rioolwagen

Mogelijk enige stank- of wateroverlast

Het reinigen van de rioolstrengen kán stank- of wateroverlast veroorzaken in uw woning. De rioolinspectie veroorzaakt geen overlast. Door luchtdrukverschillen bij het reinigen, kunnen de sifons in de woningen leeggezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woningen en het gemeentelijke riool. Op deze manier kan er rioollucht in uw woning komen. Zodra u de sifons weer vult, door het toilet door te spoelen en de kranen even te laten lopen, zal de rioollucht snel weer weg zijn.

Toiletdeksel naar beneden en verzwaren

Om mogelijke overlast te voorkomen vragen wij u, wanneer de reinigingsvoertuigen van de aannemer in uw straat staan, de toiletdeksel naar beneden te doen en te verzwaren.