Bedrijfsbezoek aan nieuwe pand Damcon op ABC-terrein Opheusden

Op 19 en 20 januari is er open huis. Het college van burgemeester en wethouders ging er al eerder kijken.

Damcon in Opheusden is al meer dan 40 jaar specialist in boomkwekerijmachines. Sinds een paar maanden is het bedrijf vanuit de kern van Opheusden verhuisd naar het nieuwe pand op het Agro Business Centre aan de Bomenlaan in Opheusden. Op 19 en 20 januari is er open huis. Het college van burgemeester en wethouders ging er al eerder kijken.

Damcon
Vanaf links: wethouder Herman Gerritsen, Damcondirecteur Gerrit Massink, wethouder Hans Keuken en burgemeester Jan Kottelenberg

Burgemeester Kottelenberg en de wethouders Keuken en Gerritsen werden door directeur Gerrit Massink rondgeleid in het gloednieuwe en moderne gebouw en kregen uitleg over de manier waarop de machines voor de boomkwekerij worden ontwikkeld en gemaakt. Machines die de zware Betuwse klei prima aankunnen en dus overal inzetbaar zijn. Maar het gesprek ging ook over personeelswerving en de passie van de 20 werknemers om samen met klanten te zoeken naar oplossingen voor specifieke mechanisatiebehoeften, bijvoorbeeld ook in de  wijnbouw, fruitteelt of groenvoorziening. En over de afzetmarkt en export binnen Europa. Maar hoe internationaal Damcon ook is, het persoonlijke advies staat op de eerste plaats.

Damcon is het eerste bedrijf dat zich vestigt op het Agro Business Centre op de locatie tussen de Linge en de Betuweroute/A15 dat hét visitekaartje is voor Opheusden als laanboomcentrum van Europa.

Binnenkort volgen meerdere ondernemers. Van lieverlede ontstaat er op die plek een bedrijvenpark voor ondernemingen die aan de laanboomteelt zijn gerelateerd. Op het terrein komt ook  een ‘Laanboomhuis’ voor fysieke en virtuele handel, een ontvangstruimte, een assortimentstuin en een plek voor scholing en innovatie.

Damcon
Nieuwe pand van Damcon op het ABC-terrein aan de Bomenlaan in Opheusden